ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΝΕΡΟ [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ] 500ml MEE CHUN
![ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΝΕΡΟ [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ] 500ml MEE CHUN ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΝΕΡΟ [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ] 500ml MEE CHUN](https://www.salamat.gr/image/cache/catalog/chris/KANSUI-600x600.png)
- Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
- Κωδικός: 1728357
- Βάρος: 700.00g
- Βarcode: 077101041522
- Τιμή κιλού: 19.96€
- Μονάδα μέτρησης: Τεμάχιο
Τι είναι το Kansui;
Το Kansui είναι ένα αλκαλικό διάλυμα. Είναι ένα σημαντικό συστατικό στις παραδοσιακές συνταγές με ramen noodles, συμβάλλοντας στη χαρακτηριστική υφή, χρώμα και γεύση των noodles. Η αλκαλική φύση του kansui ενισχύει το δίκτυο γλουτένης στη ζύμη, με αποτέλεσμα τα noodles να είναι πιο σφιχτά, πιο ελαστικά και να έχουν μια χαρακτηριστική κίτρινη απόχρωση. Επιπλέον, το kansui ενισχύει την αλμυρή γεύση και συμβάλλει στο συνολικό προφίλ umami του ramen.
Πώς να χρησιμοποιήσετε το Kansui
Το Kansui προστίθεται συνήθως στο αλεύρι σίτου κατά το στάδιο προετοιμασίας της ζύμης. Μια κοινή μέθοδος περιλαμβάνει την ανάμειξη 1 κουταλάκι του γλυκού kansui με περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι, μαζί με νερό και αλάτι, για να σχηματιστεί μια ζύμη.
Είναι το Kansui επικίνδυνο;
Όταν χρησιμοποιείται σωστά στην προετοιμασία των τροφίμων, το kansui είναι ασφαλές. Τα εμπορικά προϊόντα kansui ελέγχονται και επισημαίνονται ως πρόσθετα ασφαλή για τα τρόφιμα. Ωστόσο, λόγω της υψηλής αλκαλικότητάς του, μπορεί να είναι καυστικό και πρέπει να τον χειρίζεστε με προσοχή. Θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση επαφή με το δέρμα ή τα μάτια και δεν πρέπει να λαμβάνεται σε συμπυκνωμένη μορφή. Ακολουθείτε πάντα τις συνιστώμενες οδηγίες χρήσης και αποθηκεύετε το kansui σε ασφαλές, στεγνό μέρος μακριά από παιδιά.